tag:blogger.com,1999:blog-5611132563201129235.comments2022-04-03T17:08:16.316-07:00Nauka gotowania dla każdegoUnknownnoreply@blogger.comBlogger89125tag:blogger.com,1999:blog-5611132563201129235.post-79385495322973103692020-02-26T14:59:06.611-08:002020-02-26T14:59:06.611-08:00Zaskakujący ten przepis z coca-colą, z pewnością s...Zaskakujący ten przepis z coca-colą, z pewnością spróbuję, mimo, że niezbyt eksperymentuję w kuchni! Lubię klasyczne wypieki, a moje ulubione to brownie. świetne wskazówki znalazłam na <a href="https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/porady/desery-i-przekaski/jak-upiec-idealne-brownie/" rel="nofollow">https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/porady/desery-i-przekaski/jak-upiec-idealne-brownie/<br /></a> To naprawdę dobre rady bo wbrew pozorom nie jest to ciasto łatwe do wykonania. Serdecznie polecam!Monikahttps://www.blogger.com/profile/13473711730681805635noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611132563201129235.post-37069368041863527952020-02-05T13:14:22.354-08:002020-02-05T13:14:22.354-08:00Super napisane. Musze tu zaglądać częściej.Super napisane. Musze tu zaglądać częściej.Natalia Zimniewiczhttps://www.blogger.com/profile/12164467676517900798noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611132563201129235.post-38995248028535942512019-11-21T13:21:28.944-08:002019-11-21T13:21:28.944-08:00Niestety nie znam smaku ponczu więc nawet nie bard...Niestety nie znam smaku ponczu więc nawet nie bardzo wiem jak może on smakować. Ja osobiście bardzo lubię pić alkohole w dobrych szklankach czy kieliszkach <a href="https://duka.com/pl/jedzenie-i-serwowanie-potraw/naczynia-do-serwowania-napojow/zestawy-szklanek-i-kieliszkow" rel="nofollow">https://duka.com/pl/jedzenie-i-serwowanie-potraw/naczynia-do-serwowania-napojow/zestawy-szklanek-i-kieliszkow</a> gdyż jest to swego rodzaju kultura picia. Karolina Zarębskahttps://www.blogger.com/profile/11763306230374975288noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611132563201129235.post-58453733859651618932019-11-20T11:23:22.643-08:002019-11-20T11:23:22.643-08:00Lubię takie artykuły.Lubię takie artykuły.Natalia Zimniewiczhttps://www.blogger.com/profile/12164467676517900798noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611132563201129235.post-77672326747219124982019-05-12T06:59:32.684-07:002019-05-12T06:59:32.684-07:00Pani Anno, bardzo proszę nie wklejać tu komentarzy...Pani Anno, bardzo proszę nie wklejać tu komentarzy z dupy, pardon - z duki. Product placement nie jest tu mile widziany. Komentarze tego typu będę usuwała. Nawet nie zauważyła Pani, że przepis dotyczy tostów francuskich, a nie takich z opiekacza.Agniesiahttps://www.blogger.com/profile/13091386021917042459noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611132563201129235.post-43518187621801313172019-05-12T06:44:21.929-07:002019-05-12T06:44:21.929-07:00Bardzo fajny przepis :). Ja tosty najczęściej przy...Bardzo fajny przepis :). Ja tosty najczęściej przyrządzam w opiekaczu, który ostatnio kupiłam na <a href="https://duka.com/pl/agd/tostery" rel="nofollow">https://duka.com/pl/agd/tostery</a>. Najbardziej smakują mi tosty z szynką i żółtym serem. Przeważnie przygotowuję je sobie na śniadanie. Uważam, że taki posiłek jest idealny na początek każdego dnia.Anna Grzelakhttps://www.blogger.com/profile/01996905216985000220noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611132563201129235.post-42924212932182092252019-05-06T06:16:56.428-07:002019-05-06T06:16:56.428-07:00W domu często przygotowuję lemoniadę, zwłaszcza gd...W domu często przygotowuję lemoniadę, zwłaszcza gdy jest lato. Podaję ją w specjalnych szklankach do serwowania napojów <a href="https://duka.com/pl/jedzenie-i-serwowanie-potraw/naczynia-serwowania-napojow/szklanki" rel="nofollow">https://duka.com/pl/jedzenie-i-serwowanie-potraw/naczynia-serwowania-napojow/szklanki</a> razem z lodem, cytryną oraz miętą. Moim zdaniem jest to najlepszy napój na upały. Doskonale orzeźwia i chłodzi.Anna Grzelakhttps://www.blogger.com/profile/01996905216985000220noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611132563201129235.post-80766183820381600202019-05-06T06:14:53.525-07:002019-05-06T06:14:53.525-07:00Ten komentarz został usunięty przez autora.Anna Grzelakhttps://www.blogger.com/profile/01996905216985000220noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611132563201129235.post-54305659277700903332017-12-09T11:18:31.765-08:002017-12-09T11:18:31.765-08:00Owszem, można nie wyciąć. Ale wtedy zamiast dolać ...Owszem, można nie wyciąć. Ale wtedy zamiast dolać więcej wody raczej zdejmuję potem nadmiar tłuszczu z wierzchu zupy. Najłatwiej to zrobić, kiedy zupa wystygnie i tłuszcz się zestali.<br />Agniesiahttps://www.blogger.com/profile/13091386021917042459noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611132563201129235.post-45298052720649481122017-12-09T10:22:32.372-08:002017-12-09T10:22:32.372-08:00Najwazniejszy jest czas oraz rozsadek w proporcjac...Najwazniejszy jest czas oraz rozsadek w proporcjach, bulion miesny musi zawierac duzo miesa na ilosc wody, nie zgodze sie z wycinaniem kawalkow tluszczu, zawsze mozna dolac wiecej wody i rozrobic bulion na dwie porcje; bulion warzywny musi zawierac duzo warzyw...pozdrawiam smakoszy;-)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08476548642322902279noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611132563201129235.post-90958913818184291992017-08-24T23:19:37.159-07:002017-08-24T23:19:37.159-07:00Ja się nie spotkałam z tym. Same przepisy ciekawe ...Ja się nie spotkałam z tym. Same przepisy ciekawe i smaczne, mistrzynią kuchni nie jestem i dopiero się uczę, więc dla mnie jak znalazł. A co myślisz o kupowaniu produktów spożywczych na takich stronach https://mrchef.pl/ gdzie można zamówić danie, przywiozą składniki z dokładnym przepisem i instruktażem, by samemu ugotować. Chyba też dobry sposób na naukę gotowania?Aniahttps://www.blogger.com/profile/16215387114483585197noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611132563201129235.post-37914999649772031552017-04-15T07:42:21.705-07:002017-04-15T07:42:21.705-07:00Trudno. A gdzie konkretnie?Trudno. A gdzie konkretnie?Agniesiahttps://www.blogger.com/profile/13091386021917042459noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611132563201129235.post-82132572214378548492016-11-05T13:12:54.615-07:002016-11-05T13:12:54.615-07:00Firmy Społem KielceFirmy Społem KielceAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13948227463393558439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611132563201129235.post-1381837965255702112016-09-05T08:47:48.062-07:002016-09-05T08:47:48.062-07:00Ten komentarz został usunięty przez autora.agata1804https://www.blogger.com/profile/06336128195302727098noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611132563201129235.post-82852864004378421432016-04-25T17:04:01.930-07:002016-04-25T17:04:01.930-07:00Fajny artykuł ale pobierz sobie program antyplagia...Fajny artykuł ale pobierz sobie program antyplagiatowy ze strony www.antyplagiat.net bo widziałem że ktoś kopiuje twoje teksty.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16991069177438208951noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611132563201129235.post-65091031649005545482016-04-09T01:17:02.861-07:002016-04-09T01:17:02.861-07:00świetna i inspirująca stronka! czemu już nic nie d...świetna i inspirująca stronka! czemu już nic nie dodajesz? :) pozdrawiam<br />attikahttps://www.blogger.com/profile/00794818527151904818noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611132563201129235.post-50192459274184819662016-01-11T13:47:53.948-08:002016-01-11T13:47:53.948-08:00Bulion- niby podstawa wszystkich podstaw, a jednak...Bulion- niby podstawa wszystkich podstaw, a jednak nie do końca wiadomo o co chodzi. Dziękuję za wpis, bo teraz jestem już o krok od kulinarnego sukcesu:) pozdrawiam!Miśkahttps://www.blogger.com/profile/12814106887960184193noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611132563201129235.post-73565997736598458642015-05-27T02:37:13.269-07:002015-05-27T02:37:13.269-07:00Dla zainteresowanych jest stronka gdzie można umaw...Dla zainteresowanych jest stronka gdzie można umawiać się na wspólne gotowanie: www.skilltrade.orgAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/10816967186411674735noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611132563201129235.post-28944677735833587022014-12-05T15:50:25.230-08:002014-12-05T15:50:25.230-08:00Serdecznie zapraszam Twój blog do nawiązania współ...Serdecznie zapraszam Twój blog do nawiązania współpracy z Mikserem Kulinarnym:<br />http://zmiksowani.pl/?ref=noruas<br /><br />Nie wiem czy wiesz, ale Mikser Kulinarny jest serwisem zrzeszającym polskie blogi kulinarne. Obecnie posiada ponad 4 000 blogów w bazie, z których pobrał już ponad 600 000 przepisów kulinarnych. Nasz serwis jest jednym z najpopularniejszych serwisów kulinarnych w Polsce. Dzięki nam, fani kuchni utworzyli już ponad 25 000 wirtualnych książek kulinarnych, w których zapisali ponad 400 000 przepisów do wypróbowania na później! Twoje przepisy też mogą się w nich znaleźć :)<br /><br />pozdrawiamRecenzje na widelcuhttps://www.blogger.com/profile/09058390919361637943noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611132563201129235.post-87658896268317155542014-01-05T04:57:52.183-08:002014-01-05T04:57:52.183-08:00why???why???Agniesiahttps://www.blogger.com/profile/13091386021917042459noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611132563201129235.post-40292447136710176592014-01-05T04:57:06.001-08:002014-01-05T04:57:06.001-08:00Rozumiem, że pytanie pierwsze jest o jajka lub tyl...Rozumiem, że pytanie pierwsze jest o jajka lub tylko białka? Jajka, całe. W innym wypadku napisałabym "białka oddzielić od żółtek i ubić na pianę, żółtka zaś... itd". Piana ta nie musi być jakoś wybitnie sztywna, skoro już o tym mówimy.<br />Rozpuszczone składniki wlewamy od razu, czyli jeszcze kiedy są dość gorące. W przeciwnym wypadku napisałabym: "rozpuszczone składniku wystudzić po czym... itd."<br />Blaszka prostokątna, płaska (na przykład), może być oczywiście inny kształt. Chodzi o to, że ciasto ma być raczej płaskie. Ja piekę w okrągłej fi 23 cm albo trochę większej i jest OK. Nie pamiętam, czy sprawdzałam, jak wychodzi w głębokiej keksowej foremce, ale chyba tak, tylko piekło się dłużej.<br />Dziękuję za uwagi, postaram się być bardziej dokładna na przyszłość. Agniesiahttps://www.blogger.com/profile/13091386021917042459noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611132563201129235.post-10209064925512609922014-01-05T03:02:31.349-08:002014-01-05T03:02:31.349-08:00Przepis mało dokładny:
- czy ubić całe jajka czy t...Przepis mało dokładny:<br />- czy ubić całe jajka czy tylko pianę?<br />- czy rozpuszczone składniki mają być gorące czy ostudzone?<br />- jaki rozmiar blaszki do pieczenia, bo ma to duże znaczenie?Piotr P.https://www.blogger.com/profile/04546890687005567031noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611132563201129235.post-81538494334885625352013-07-14T13:54:03.697-07:002013-07-14T13:54:03.697-07:00Nie wiedziałem, że tak się da :), ciekawy jestem j...Nie wiedziałem, że tak się da :), ciekawy jestem jakie w smaku wyszło to ciasto...<br /><br />pozdrawiam<br /><a href="http://kulnaro.pl" rel="nofollow">Kulnaro o nauce</a>137https://www.blogger.com/profile/17274233212089619943noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611132563201129235.post-32835751511494505142013-07-08T14:11:41.047-07:002013-07-08T14:11:41.047-07:00Tak i tak :)Tak i tak :)Agniesiahttps://www.blogger.com/profile/13091386021917042459noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5611132563201129235.post-21319851837421738202013-07-08T07:10:26.028-07:002013-07-08T07:10:26.028-07:00czy nadal jestescie ze soba szczesliwi ? czy nadal...czy nadal jestescie ze soba szczesliwi ? czy nadal zajadacie sie cherry pie ?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02975283968118243772noreply@blogger.com